Áraink | Lingvaport FORDÍTÓIRODA Áraink | Lingvaport FORDÍTÓIRODA
  

Áraink

 

Fordítás

A fordítási díj alapja a leütések száma. Egy A/4-es oldalon, 12 pontos Times New Roman betűtípussal, másfeles sorközzel, kb. 2500 leütés található szóközökkel együtt.

Általános szöveg fordításánál vállalási alapdíjunk a leggyakoribb nyelvek esetében (angol, német, francia, olasz): 1,8 Ft/leütés, ez egy 2.500 leütést tartalmazó szabványoldalt alapul véve oldalanként 4.500 Ft.

Ritkanyelvi felár a többi nyelv esetében (bolgár, észt, görög, holland, horvát, lengyel, litván, orosz, portugál, román, spanyol, szerb, szlovák, szlovén, török, ukrán): +5-30%. Szakszöveg fordítása esetében szakmai felár: +5-30%.

A könyvfordítás díja a könyv témájától és nehézségi fokától függően megegyezés tárgyát képezi.

2.000 leütés alatt minimáldíjat számolhatunk fel.

Lektorálás: a lektorálási díj a fordítás díjának 30%-a.

Áraink a megbízás sürgősségétől, jellegétől és mennyiségétől is függnek, ezért kérje egyedi, egy összegű árajánlatunkat az adott dokumentum fordítására a forditas@lingvaport.hu email-címen vagy a +36 20 910-5410-es telefonszámon!

Vállalási határidő:
Normál határidővel munkanaponként, a szöveg nehézségétől függően, idegen nyelvről magyarra 10 ezer, magyarról idegen nyelvre 8 ezer karakter fordítását vállaljuk, ennél magasabb napi leütésszám igénye esetén +30%-os sürgősségi felárat számolunk fel.

Tolmácsolás

Cégünk konszekutív és szinkrontolmácsolást vállal.

A szinkrontolmácsolás lényege, hogy a tolmácsolás egy időben zajlik, mintegy “szinkronban” az elhangzó forrásnyelvi tartalommal, míg a konszekutív tolmácsolás “követi” értelmes nyelvi egységenként a forrásnyelvi tartalmat. Szinkrontolmácsolás leginkább konferenciákon és egyéb nyilvános rendezvényeken jellemző, amikor lényeges, hogy az előadóval egy időben halljuk az elhangzottakat. A konszekutív tolmácsolás többek között üzleti tárgyalások, üzleti kapcsolattartás során szokásos, ekkor gondolatonként, mondatonként szünetet tart az előadó, a tolmács ezt követően fordít.

Tolmácsolással kapcsolatban kérje egyedi árajánlatunkat a forditas@lingvaport.hu email-címen vagy a +36 20 910-5410-es telefonszámon!